torstai 11. joulukuuta 2008

MacGyver, tuo universumin selvästi kovin jätkä.

Let's face it, MacGyver on parasta tv-viihdettä koskaan (Kummeli taistelee kovasti vastaan, mutta tältä mestariteokselta ei paikkaa niin vain viedäkään). Hahmo tunnetaan nimenomaan salamannopeasta ajattelustaan ja siitä, miten hän kerta toisensa jälkeen pakenee mitä vaikeammista tilanteista käyttäen apunaan ympäriltä löytyvää irtaimistoa. Mac myös kieltäytyy käyttämästä aseita, joka juontaa juurensa hänen humaaniseen persoonaansa ja lapsena sattuneeseen välikohtaukseen, jossa vahingossa lauennut ase tappoi hänen kaverinsa. On tosiseikka, että suurin osa MacGyverin tekemistä tempuista on oikeasti mahdollisia, vaikkakin taiteellista vapautta on otettu satunnaisesti.

Listaankin tähän nyt top 5 Macgyverismit, jotka nyt muistuvat mieleeni:

5. MacGyver käyttää karttaa monipuolisesti
Kartta toimii alle kymmenen minuutin aikana monessa eri hyötytarkoituksessa. Mac mm. ottaa oven alta avaimen sen avulla, käyttää sitä harhautuksena lyödessään pahista putkella, laskee mäen alas käyttäen sitä liukurina, käyttää käärittyä karttaa puhallusputkena ja lopulta paikkaa jesarilla ja kartalla vuotavan kuumailmapallon.
Jakso: The Gauntlet. Kausi 1, jakso 4.

4. Pako kaasukammiosta
Mac pelastautui kahden henkilön kanssa pienestä kopista, johon tuli letkua pitkin kaasua. Mac sulki letkun pään väliaikaisesti korvakorulla, teki veitsellä pienen reiän kaksikerroksiseen oveen ja työnsi letkun pään oven sisälle. Kun sisäpuoli oli täyttynyt kaasulla Mac löi katossa roikkuneen lampun sitä vasten räjäyttäen kaasun ja oven päreiksi.
Jakso: The Ten Percent Solution. Kausi 5, jakso 9.

3. Sormenjäljen kopio jolla huijasi sormitunnistinta
MacGyver sirotteli lasiin jääneen sormenjäljen päälle biljardikepin päähän tarkoitettua kalkkia ja puhalsi ylimääräiset pois. Sen jälkeen kynttilänvahaa jäljen päälle ja vahasormi tunnistimeen.
Jakso: Halloween Knights. Kausi 5, jakso 6.

2. Huijasi laitoksen robotisoidun turvajärjestelmän ampumaan itseään
Mac sytytti paperia palamaan ja kiinnitti magneettiin ja heitti magneetit kiinni metallisiin turva"robotteihin". Tällä tavalla hämäsi lämpöhakeutuvat turvarobotit ampumaan toisiaan paetakseen laitoksesta.
Jakso: The Human Factor. Kausi 2, jakso 1.

1. Bambukepeistä, roskasäkeistä ja jesarista kyhätty lentokone
Tämän avulla Mac pakeni mukanaan pahiksilta pelastettu vanki. Myytinmurtajat testasivat, onko oikeasti mahdollista rakentaa lentoon pystyvä lentokone neljässä tunnissa bambusta ja jesarista (Mukana tietenkin moottori, jonka MacGyver rakensi sementtimyllystä). Ohjelman mukaan tämä ei olisi mahdollista, mutta jokainen joka katsoo jaksoa, huomaa että heidän lentokoneensa on paljon raskastekoisempi ja huonommin suunniteltu kuin MacGyverin ; )
Jakso: The Legend of the Holy Rose. kausi 5, jakso 1.

Tässä nämä tältä illalta. Sarjasta löyty runsaasti muitakin loistavia temppuja, mutta nuo nyt tulivat ensimmäisenä mieleen. Saatan tehdä tulevaisuudessa samanlaista listausta, jahka saan katsottua viimeisen kauden ja 2 tv-leffaa. (Kirottu dvd-boksien julkaisutahti!)

Lopuksi vielä loppubonuksena, että MacGyver on nyt ilmeisesti vihdoinkin pääsemässä valkokankaalle. Sarjan luoja, Lee David Zlotoff, kertoi 2008 alkupuolella MacGyver-spektaakkelin olevan tulossa. Kiroankin, mikäli leffassa ei ole mukana aito ja alkuperäinen Mac, Richard Dean Anderson. Tänä aikana, jolloin vanhukset kuten Indy ja Rambo nousevat uudelleen parrasvaloihin, ei sen tuntuisi olevan mitenkään mahdotonta. Eihän se RDA ole edes kuusikymppinen vielä ;)
Yhtä kaikki, tulee leffa varmasti katsottua.

Näihin sanoihin on hyvä lopettaa ja mennä katsomaan loputkin kutoskauden jaksot...

-Nikkis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti