perjantai 12. joulukuuta 2008

Työharjottelusta

Työssäoppiminen on ehkä typerin keksintö koskaan; raadamme ilman palkkaa ja täyttä työpäivää ja saamme tehtäväksemme kaikki paskanakit, joita kukaan muu ei työpaikalla tekisi. Ajatuksena systeemi on ihan hyvä, mutta historia opettaa hyvien ajatusten usein epäonnistuvan. Sitä pitäisi joko opiskella, tai tehdä töitä! Tämmösiä välimallin ratkaisuja, joissa porukat eivät kuitenkaan saa tehdä järkevää työtä, ei kaipaa kukaan. Joskus harjoittelussa on ihan mukavakin meininki ja homma pelaa, harmittavan usein on työharjoittelijan osana kuitenkin hanttihommat. :<

Top 5 kurjimmat työtehtäväni menneiltä vuosilta...

5. Putkien tiivistäminen hampulla

Istuin pari tuntia kellarissa jakkaralla ja tiivistin putkien kierteitä hampulla ja jollain mömmöllä. Kivaa oli...

4. Pullonpalautuskoneena toimiminen
Pullonpalautus oli epäkunnossa --> minä seison marketin nurkassa ja otan vastaan tyhjiä pulloja kirjoittaen kuitteja. Oli kyllä ainakin erikoinen kokemus!

3. Suksien varastoiminen
Sain kantaa kaikki liikeen talviurheiluvehkeet sadan metrin päähän varastoon. Ja niitähän sitten oli. Suksia, sauvoja, monoja... Ja kaikki piti yksin ja käsin kantaa varastoon ja aikaa meni.

2. Jalkapallojen pumppaaminen
Minut laitettiin pumppaamaan pyöränpumpulla kaksi metri kertaa metri -laatikkoa tyhjiä jalkapalloja. Siinä sitten istuin keittiöjakkaralla koko päivän ja pumppasin. Kaiken kruunasi työrupeaman jälkeen siihen tullut esimies, joka ystävällisesti kertoi, että palloja tuli pumpattua puolet liikaa. Tämähän se sitten tarkoitti luonnollisesti ylimääräisten tyhjentämistä... :\

1. Valokuvien skannaaminen
Ihanin kaikista, vieläkin muistelen ilolla tätä! Rehellisesti sanottuna kävi kyllä jo kidutuksestakin.. Sain skannata koko työssäoppimisjakson, 7 viikkoa, ajan valokuvanegatiiveja tietokoneelle, niitä olikin sitten aika iso laatikollinen. Tästä ei kyllä työn yksitoikkoisuus paljoa parane.

1 kommentti:

  1. Onneksi et ole tyhjentänyt kengistä sellaisia paperisuojuksia. :P Varsinkin lastenkengät oli mukavia.

    VastaaPoista